Zoeken

Ook in Marokko oproep tot boycot Franse producten

27 oktober 2020 - 13:40 - Marokko

©

Op sociale media wordt er in moslimlanden de oproep gedaan om Franse producten te boycotten. Ook in Marokko zijn de desbetreffende hashtags op Twitter trending. De boycot is naar aanleiding van de toespraak van Franse president Emmanuel Macron.

Na de moordaanslag op de Franse leraar heeft Frankrijk maatregelen genomen tegen islamitische instanties en organisaties. Tijdens de herdenking van de leraar gaf president Macron aan dat Frankrijk "karikaturen en cartoons nooit zal opgeven".

De cartoons van de profeet Mohammed werden op de muren van stadshuizen in Toulouse en Montpellier getoond. De woorden van Macron bleven niet onopgemerkt in de moslimwereld. Al snel werd er op grote schaal op sociale media de oproep gedaan om Franse producten te boycotten. Ook Franse winkels moeten worden genegeerd. In Marokko is ook de hashtag "boycot Franse producten" populair. Beelden van leeggehaalde schappen in Koeweit werden ook in Marokko massaal gedeeld.

Volgens Mountassir Hamada van het onderzoeksbureau CMEM is de boycot vooral een emotionele reactie. Hij geeft aan dat zo’n boycot op economisch vlak effect kan hebben. Veel producten zijn ook in andere Europese landen of Turkije te verkrijgen.

Een paar weken geleden had Macron nog een toespraak gegeven waarin hij de banden tussen Frankrijk en moslimlanden al op scherp heeft gezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team