Zoeken

Marokkaanse politie zoekt makers van Macron-cartoon

6 november 2020 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse politie is een zoektocht gestart naar de makers van een spotprent van de Franse president Emmanuel Macron. De spotprent was in Agdal, een wijk in Rabat, op een muur beplakt.

Vorige week was het plaatje op de muur gesignaleerd, meldt de Marokkaanse krant Assabah. Op de cartoon wordt Macron afgebeeld als een varken met op de achtergrond de Franse vlag. De politie heeft de afbeelding inmiddels weggehaald. Op bewakingsbeelden moet duidelijk worden wie de dader is.

De spotprent van Macron komt na de stevige uitspraken die de Franse president maakte na de moord op een leraar. Deze liet tijdens één van zijn lessen cartoons zien van de profeet Mohammed. Macron zei toen dat Frankrijk nooit zal zwichtten voor terreur en deze cartoons getoond mogen worden.

De islamitische wereld reageerde woedend op zijn uitspraken. Op sociale media werd opgeroepen om Franse producten te boycotten. De burgers in Marokko hebben hier geen gehoor aan gegeven. Het politiek in het koninkrijk heeft het tonen van de spotprenten wel veroordeeld.

Macron heeft tijdens een televisie-interview met Al Jazeera zijn visie hierover verder uitgelegd. Zo zegt hij dat hij de woede van moslims begrijpt op de cartoons. Maar hij zegt er wel bij dat Frankrijk geweld hierom nooit zal accepteren en dat daar geen enkele rechtvaardiging voor is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team