Zoeken

Eindhovense Fatima zoekt onbekende vrouw voor wie ze een jas kocht

4 oktober 2022 - 18:00 - Wereld

©

De zoektocht van de 41-jarige Fatima naar een moeder waarvoor ze spontaan een jas kocht in de kledingwinkel Zara in Eindhoven, wordt enorm gewaardeerd op sociale media.

Fatima deelde haar zoektocht op sociale media. "Een onbekende dame was een jas aan het passen. Die jas stond haar zo leuk dat ik dezelfde jas ook wilde passen. Ik zocht mijn maat en vertelde de vrouw dat ik dezelfde jas ging passen omdat hij haar zo goed stond. Zij zuchtte en zei, ik ben er ook helemaal verliefd op, maar nu even niet. De kinderen gaan voor."

Lees ook: Rachid fietst van Brussel naar Marrakech om kankerpatiënte te helpen

Fatima is zelf ook moeder van twee zoontjes en begrijpt de situatie van de vrouw, moeders laten hun kinderen immers vaak voorgaan. Toen de onbekende vrouw het kledingstuk terug in het rek plaatste, besloot Fatima spontaan om de grijsgroene jas voor haar te kopen. "Deze jas was voor haar bedoeld. Ik besloot om de jas te kopen en aan haar te geven. Gewoon als steuntje van moeder tot moeder", zegt Fatima in het AD.

Lees ook: Haagse Asma heeft eindelijk ruimte voor haar voedselbank

Maar na het afrekenen was de vrouw nergens meer te bekennen. "Ik ben nog naar buiten gegaan maar kon haar niet meer vinden. Ik dacht nog dan hou ik de jas gewoon zelf, maar dat voelt niet goed. Die jas stond haar prachtig en ik gun het haar zo." De oproep op sociale media krijgt heel veel positieve reacties. "Het is eigenlijk best triest dat het zo lief wordt gevonden. Het is eigenlijk toch heel normaal? Het is niet alsof ik een huis voor haar koop. Het is maar een jas", reageert Fatima.

Bladna.nl