Zoeken

Vlaardingse Fatima vindt gestolen scootmobiel in stukken terug

21 februari 2022 - 10:20 - Wereld

©

De 75-jarige Fatima Haj Kasem uit het Nederlandse Vlaardingen is de drijvende kracht achter de kledingbank aan de Surinamesingel. Toen ze donderdagmiddag even op dit adres was, werd haar scootmobiel gestolen. Later werd die vernield teruggevonden.

Fatima kan maar niet begrijpen waarom mensen zoiets doen. "Ik snap niet dat mensen niet met hun handen van de spullen van ouderen af kunnen blijven". Ze was maar een kwartiertje bij de kledingbank geweest, terwijl haar scootmobiel ondertussen in het slot, voor de deur van het pand stond. Toen ze de winkel omstreeks 15.30 uur verliet, bleek haar scootmobiel spoorloos. "De politie denkt dat ze de hendel aan de achterkant kapot hebben getrokken en de scootmobiel hebben weggesleept", zegt ze in het AD.

Lees ook: Haagse Asma maakt voedselbank van haar huis

Ze vond haar scootmobiel gekanteld en vernield terug op een parkeerplaats van een pand naast de kledingbank. Daar zag ze ook dat de accu’s ontbraken. De 68-jarige Wim Anker bood haar zijn hulp aan. "Hij is gaan rondfietsen en zag twee jongens die rondliepen met de accu’s. Hoewel ze tegen hem zeiden dat ze die bij een container hadden gevonden, heeft hij de accu’s teruggekregen en zijn ze weggegaan", legt ze uit.

Fatima Haj Kasem heeft aangifte gedaan van de vernieling en de politie ontving een getuigenverklaring over twee jongens van ongeveer 18 jaar, gehuld in zwarte kleding. "Hopelijk kunnen we de daders met dit signalement nog achterhalen. We kijken ook of er camerabeelden zijn", zegt een woordvoerder van de politie.

Lees ook: Heel Nederland wil Hamouch en zijn kinderen helpen

Het blijkt niet mogelijk te zijn om de scootmobiel te repareren, maar Fatima Haj Kasem kreeg vrijdagochtend via de verzekering te horen dat ze meteen een nieuwe thuisbezorgd krijgt. "Daar ben ik heel dankbaar voor, maar dit vergeet ik nooit meer."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team