Zoeken

Marokkaanse in hongerstaking na veroordeling voor "beledigen Islam"

3 november 2022 - 20:00 - Marokko

©

Fatima Karim, de Marokkaanse activiste die tot twee jaar gevangenisstraf is veroordeeld wegens "belastering van de Islam", is in hongerstaking gegaan als protest tegen haar "zware straf".

De familie van Fatima Karim maakte op Facebook bekend dat de 39-jarige activiste inmiddels ruim twee weken in hongerstaking is uit protest tegen haar veroordeling in september 2022. Op 15 augustus veroordeelde de rechtbank van eerste aanleg van Oued Zem de blogster tot twee jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 50.000 dirham. Ze werd beschuldigd van "het aantasten van de islamitische godsdienst met elektronische middelen". Ze had onder meer satirische artikelen in het Arabisch gepubliceerd op haar Facebook-pagina.

Lees ook: Marokkaanse veroordeeld tot 2 jaar celstraf voor belediging Islam

Sinds half juli zit Fatima Karim in de gevangenis. Op 6 september bood zij in hoger beroep haar excuses aan "alle mensen die door mijn publicaties zijn beledigd". Ze voegde hieraan toe dat het nooit de "bedoeling is geweest de Islam te schaden". Haar verontschuldiging was tevergeefs want het hof bevestigde het vonnis van de rechtbank van eerste aanleg.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team