Zoeken

Eiffeltoren Fez verdwenen!

15 november 2012 - 22:15 - Marokko

©

De omstreden Eiffeltoren van Fez is in de nacht van maandag op dinsdag verdwenen. In de stad wordt er met de verdwijning gespot. Zo zou de toren gestolen zijn door een tegenstander van burgemeester Hamid Chabat’s smaak in kunst.

Hamid Chabat, net terug uit China, reageerde verrast op de verdwijning van zijn Eiffeltoren. De burgemeester meent niet te weten waar de toren, gemaakt door een ambachtslied uit Tafilalet, naartoe is. Ook de autoriteiten in Fez hebben hier officieel geen uitleg voor.

Een anonieme bron van de gemeente Fez meent echter dat Chabat zelf de verwijdering van de toren heeft bevolen. Deze zou dinsdag in de vroege ochtend zijn gedemonteerd en opgeslagen in een depot van de stad.

Hamid Chabat wilde de laan waar zijn Eiffeltoren was gebouwd "Boulevard de Paris" noemen. Lokale autoriteiten zouden dit hebben geweigerd ten gunste van "Boulevard Mohammed VI" omdat de Al Bahia residentie van de Koning nabij ligt. Chabat werd dus gedwongen zijn 36 meter hoge en 4 meter brede Eiffeltoren weg te halen.

De Eiffeltoren zou later terug worden gemonteerd op een plein van de spirituele hoofdstad van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team