Zoeken

Fez heeft binnenkort Eiffeltoren

25 oktober 2012 - 17:59 - Marokko

©

De bouw van een Eiffeltoren 20 meter hoog in Fez, nabij het huis van burgemeester Hamid Chabat, wekt verontwaardiging in de stad. De symbolische weergave van een Franse monument in het hart van de spirituele hoofdstad van Marokko is onbegrijpelijk voor de bewoners.

De Fassi Eiffeltoren wacht enkel noch op haar hoogste deel om afgewerkt te worden. Het idee komt van burgemeester Chabat, die in Fez aankwam in de jaren ’70 als arbeider en onlangs werd verkozen tot Istilal-leider.

Hamid Chabbat heeft nog meer plannen voor Fez. Zo herstelde hij onlangs de zeven antieke poorten van de stad, heeft hij een aantal prachtige fonteinen laten bouwen, en wil hij binnenkort ook een kopie van de Parijse Arc de Triomphe voor zijn stad. Deze laatste, van vijf meter hoog, zou aan de ingang van Fez gebouwd worden en binnen vijf maanden klaar zijn.

Volgens kennissen van de burgemeester, wil hij met dergelijke projecten, dat Fez in de toekomst wordt vergeleken met de grootste wereldhoofdsteden.

In Fez, waar werkloosheid en armoede wijdverspreid zijn, wordt Chabat ervan beschuldigd publiek geld uit te geven aan onnodige symbolen die in niets de identiteit van de oude stad weerspiegelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team