Zoeken

Prijs boottickets: ministerie bevestigt daling voor wereld-Marokkanen

11 juli 2023 - 13:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De stijging van de prijzen van boottickets tussen Marokko en Spanje baart Marokkanen die in het buitenland wonen zorgen. Velen van hen gaan dit jaar naar Marokko om hun familie te bezoeken. De Marokkaanse minister van Transport en Logistiek, Mohammed Abdeljalil, heeft zich uitgesproken over het onderwerp tijdens een vergadering in het Parlement.

Abdeljalil verklaarde dat zijn ministerie internationale scheepvaartmaatschappijen heeft aangemoedigd om hun tarieven te verlagen tijdens deze periode van hoge vraag. Ondanks de liberalisatie van de maritieme transportsector en de invloed van vraag en aanbod, hebben gesprekken met de rederijen geleid tot een prijsverlaging van 20% door sommige maatschappijen, aldus de bewindsman.

Lees ook: 25% korting op boottickets voor wereld-Marokkanen?

De minister verklaarde dat boottickets nu verkrijgbaar zijn tegen gereduceerde tarieven - 5100 dirham voor een retourticket voor een auto met vier passagiers tussen Tanger Med en Algeciras, en 4300 dirham tussen Sebta en Algeciras, wat een besparing van 1100 dirham per gezin betekent in vergelijking met de oorspronkelijke prijzen in juni.

Lees ook: Hoge prijs boottickets zorgt voor onvrede bij Marokkaanse diaspora

Mohamed Abdeljalil herinnerde er ook aan dat de Marokkaanse regering een vloot van 32 schepen heeft ingezet die twaalf maritieme routes bedienen, met in totaal 538 overtochten per week, om de reis van wereld-Marokkanen te vergemakkelijken. Deze vloot kan meer dan 500.000 passagiers en ongeveer 136.000 voertuigen per week vervoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team