Zoeken

Hoge prijs boottickets zorgt voor onvrede bij Marokkaanse diaspora

5 juli 2023 - 09:36 - Marokkanen in het buitenland

©

De prijs van de boottickets tussen Spanje en de haven Tanger Med is sterk gestegen sinds het begin van het zomerseizoen, waarin veel Marokkanen uit Europa deze route gebruiken om Marokko te bezoeken. De Marokkaanse autoriteiten vrezen protesten.

De stijging van de prijs van de boottickets tussen Spanje en Marokko, en met name tussen Tarifa en Tanger, is onverklaarbaar, vooral gezien de daling van de brandstofprijzen dit jaar, schrijft Al Akhbar. Het blad wijst erop dat buitenlandse rederijen profiteren van de afwezigheid van een Marokkaanse rederij deze zomer, om de prijzen te verhogen.

Lees ook: Marhaba 2023: 538 wekelijkse bootovertochten verwacht

De situatie baart de Marokkaanse autoriteiten zorgen. Er wordt gevreesd voor protestacties van Marokkanen uit Europa die meer moeten betalen om naar Marokko te reizen. Parlementsleden hebben vragen gesteld aan de regering over deze prijsstijging tijdens de Operatie Marhaba.

Lees ook: Hoge prijzen boot- en vliegtuigtickets: Operatie Marhaba in gevaar?

Ook voor de Marokkaanse staat is deze situatie nadelig. Buitenlandse rederijen eisen het leeuwendeel van de markt op. Dezelfde bronnen verwijten de verantwoordelijken in de sector niet streng genoeg te zijn met de rederijen tijdens de onderhandelingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team