Zoeken

Nieuwe terminal luchthaven Tetouan: hoe lang nog?

16 maart 2024 - 23:00 - Marokko

©

De geplande uitbreiding van de luchthaven Saniat Rmel in Tetouan, inclusief een nieuwe terminal, is voorlopig uitgesteld. Twee aanbestedingen die de Nationale Luchthavenbeheerder (ONDA) in 2021 uitschreef, strandden zonder resultaat.

De plannen behelsden de bouw van een nieuwe start- en landingsbaan en bijbehorende infrastructuur, met een geraamde bouwtijd van zes maanden en een prijskaartje van 239,58 miljoen dirham. De mislukte aanbestedingen leidden er echter toe dat alleen de start- en landingsbaan werd gebouwd, terwijl de terminal in zijn krappe en overvolle staat achterbleef.

Lees ook: Explosieve groei passagiersverkeer op luchthaven Tetouan

De luchthaven Saniat Rmel verwelkomt jaarlijks meer dan 100.000 passagiers. Met het oog op de geplande opening van nieuwe nationale en internationale vluchten van en naar Tetouan, uiten Marokkaanse expats afkomstig uit de stad en omstreken hun ongenoegen over de vertraging van de terminaluitbreiding. Ze eisen een snelle realisatie van het project om te voldoen aan internationale normen en toeristen in betere omstandigheden te ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team