Zoeken

Meer toeristen naar Noord-Marokko dankzij nieuw luchtvaartbasis in Tetouan

22 april 2024 - 11:00 - Marokko

©

De opening van een nieuwe luchtvaartbasis in Tetouan, na die in Tanger, wordt met enthousiasme begroet door toeristische operators in Noord-Marokko. De nieuwe luchthaveninfrastructuur zal naar verwachting meer toeristen aantrekken en de economische ontwikkeling van de regio stimuleren.

De vooruitzichten voor het luchtverkeer in Noord-Marokko zijn rooskleurig. De hotelvereniging van Tetouan is verheugd over de komst van de luchtvaartbasis in de stad. Ze verwachten dat dit zal leiden tot een toename van het aantal nationale en internationale toeristen naar de regio. In plaats van te landen in Marrakech of Casablanca, kunnen reizigers die naar populaire toeristische bestemmingen zoals Chefchaouen gaan nu direct naar Tanger vliegen, dat al een luchtvaartbasis heeft, aldus Les Eco.

Lees ook: Air Arabia opent nieuwe hub in Tetouan

De luchthaven van Tetouan is onlangs uitgebreid om de toestroom van nationale en internationale toeristen op te vangen. In 2023 maakten 253.552 passagiers gebruik van de luchthaven, volgens gegevens van de Nationale Luchthaven Autoriteit (ONDA). Dit aantal zal de komende maanden zeker toenemen, net zoals op de luchthaven Tanger Ibn Battouta, waar het verkeer met 34% steeg in één jaar, met meer dan 1,9 miljoen passagiers.

Deze trend zal zich ook voordoen op andere luchthavens in het koninkrijk. De toename van het luchtverkeer wordt toegeschreven aan "de hervatting van veel vluchten die tijdens de gezondheidscrisis waren opgeschort, en ook aan de creatie van verschillende nieuwe luchtverbindingen", meldt de ONDA. Marokkaanse luchthavens, met name die in het noorden van het koninkrijk, zullen de komende jaren belangrijke renovaties ondergaan om te voldoen aan de toenemende vraag naar luchtverkeer tegen 2027, voegt de ONDA toe.

Lees ook: Nieuwe terminal luchthaven Tetouan: hoe lang nog?

De renovatie en ingebruikname van terminal 1 van de internationale luchthaven Tanger-Ibn Battouta maakt deel uit van deze dynamiek. ONDA heeft ook een aanbesteding uitgeschreven voor de bouw van een nieuwe terminal met een capaciteit van meer dan 3,5 miljoen passagiers, een nieuwe verkeerstoren en diverse buitenaanpassingen om te voldoen aan de toekomstige toestroom van passagiers tegen 2040.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team