Zoeken

Eerbetoon aan Marokkaan die kinderen van verdrinkingsdood redde in Italië

13 juni 2022 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Vorige dinsdag overleed de Marokkaanse Rahhal Ammari op een privé-strand in Italië, nadat hij twee kinderen van de verdrinkingsdood had gered. Een heldendaad die werd geprezen door de Italiaanse ambassade in Marokko.

De 42-jarige Rahhal Ammari zal zijn geboorteland Marokko nooit meer zien. Hij verdween in de golven toen hij twee verdrinkende kinderen van 6 en 7 jaar redde. Deze tragedie heeft heel Italië geschokt en een golf van reacties teweeggebracht, ook bij de diplomatieke vertegenwoordiging van Italië in Marokko.

Lees ook: Marokkaan komt om na redden kinderen in Italië

"De Italiaanse ambassade in Marokko betuigt haar diepe droefheid over het overlijden van Rahhal Ammari, die in tragische omstandigheden in Italië om het leven kwam," twitterde de ambassade. "Door zijn levensgevaarlijke actie heeft Rahhal het leven gered van twee Italiaanse kinderen die in gevaar verkeerden en heeft hij zijn eigen leven opgeofferd", zo prees de diplomatieke vertegenwoordiging.

Lees ook: Marokkaan riskeert leven om kind te redden in Italië

Ook in Italië hebben de media uitvoerig bericht over het heldhaftige maar tragische lot van de Marokkaan, die een privé-strand bewaakte in Castel Volturno, een badplaats op 42 km van Napels. Rahhal Ammari laat een ontroostbare echtgenote en moeder van zijn kinderen achter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team