Zoeken

Momo Chaliki, van voetbal globetrotter tot gerenommeerde jeugdtrainer

12 juni 2022 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Mohamed Chaliki, een Marokkaan die in Frankrijk woont, heeft zich in enkele jaren tijd ontwikkeld van voetbalglobetrotter tot erkend jeugdtrainer. Hij kreeg vrijdag een prachtig eerbetoon tijdens een receptie op zijn voetbalschool.

Voor Mohamed Chaliki, bekend als "Momo", heeft voetbal geen geheimen. Hij ontwikkelde zijn passie voor het spel in El Jadida. Na een omweg via Italië, waar zijn vader Bouchaïb werkte, ging hij naar school en vervolgde zijn opleiding in Bari. Hij groeide op in Frankrijk en speelde voor verschillende clubs in de regio. Hij speelde in de R1, R2 en D2 divisies. In 2017 tekende de jonge Marokkaan bij CEP. Hij heeft sinds begin september 2021 de leiding over de voetbalschool Palavas, meldt Midi Libre.

Lees ook: Appie el Massaoudi, van ’straatschoffie’ tot succesvolle ondernemer

Momo hecht veel belang aan de jeugdopleiding bij zijn club. "Ik wist al heel vroeg dat ik coach wilde worden," legt Momo uit. "Ik nam de U9’s drie jaar geleden over en begeleid ze elk jaar in hun ontwikkeling in de nieuwe leeftijdsgroep. Met de U12/U13 hebben we deelgenomen aan het Pinkstertoernooi in Villeneuve-lès-Maguelone, waar meer dan 600 kinderen aan deelnamen. We verloren met 0-3 van La Ciotat, kwamen terug tot 3-3 maar verloren op strafschoppen. Een grote voldoening voor het management, maar een grote teleurstelling voor de kinderen, van wie ik zielsveel hou."

Lees ook: Ex-inbreker Samir wast nu auto van BN’ers

Zijn werk wordt gewaardeerd door de managers, de kinderen en vooral de ouders van de U12/U13, die hij al meer dan drie jaar coacht. "Hij is een uitstekende jeugdtrainer die dicht bij de kinderen staat en hen respecteert," leggen Guillaume en Cédric uit, de vaders van twee jonge spelers. "Hij is sportief en stelt hoge eisen. Hij respecteert de kinderen en de kinderen bedanken hem. Wij hopen dat hij nog vele jaren zijn rol in de club zal blijven vervullen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team