Zoeken

Marokkaan riskeert leven om kind te redden in Italië

24 mei 2022 - 11:40 - Wereld

©

Een Marokkaanse man die in Italië woont heeft een 13-jarige jongen uit een brand gered met gevaar voor zijn eigen leven. De vader van de tiener stak hun huis in brand en sloot het kind en zijn moeder binnen op.

De gebeurtenissen vonden plaats op maandag 16 mei 2022 in de provincie Biella. Federico Oddi, een 41-jarige man, stak die dag zijn huis in brand. Zijn vrouw sprong van de eerste verdieping om aan de brand te ontsnappen, meldt het lokale medium La Repubblica. Salaheddine El Kharraz, een Marokkaan die in Italië woont, hoorde haar om hulp schreeuwen en zeggen dat haar zoon nog in het huis was. "Ik ging meteen naar beneden om hem te helpen," zegt hij. El Kharraz ging het huis binnen en sloot eerst de stroom af. Daarna zag hij de jongen in de buurt van de badkamer liggen en bracht hem in veiligheid.

Lees ook: Menouar redt negen mensen uit brandend pand in Frankrijk

Toen hij het huis terug naar binnen liep om het vuur te doven, hoorde de 25-jarige iemand boven om hulp roepen. Het was Federico Oddi, die binnenin zat opgesloten. El Kharraz wist ook hem te redden. De man was bewusteloos en ademde nauwelijks. De jonge Marokkaan legde een natte doek over Oddi om hem tegen de vlammen te beschermen alvorens hem in veiligheid te brengen. De brandweer werd gebeld en kwam ter plaatse om de brand, die inmiddels hoog oplaaide, te blussen.

Lees ook: Mohamed probeert kinderen te redden en verdrinkt in België

El Kharraz werd naar het ziekenhuis gebracht. "Ik heb een beetje een hoest en hoofdpijn," zegt hij. De moeder van de jongen, een 36-jarige vrouw, bedankte de jonge Marokkaan voor zijn moed en voor het redden van het leven van haar zoon. De twee maken het goed. De vader werd gearresteerd voor poging tot moord en brandstichting, en voor de mishandeling van zijn gezin. Federico Oddi is momenteel in hechtenis in het CTO ziekenhuis vanwege zijn verwondingen. Er is een onderzoek ingesteld om het motief voor de misdaad te achterhalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team