Zoeken

Italië brengt hulde aan Marokkaan die 5 jongemannen van verdrinking redde

12 augustus 2022 - 10:20 - Wereld

©

Hamid Naouli, een Marokkaan die in Italië woont, heeft vijf 20-jarige Milanezen gered van de verdrinking. Ze kwamen in moeilijkheden toen ze in de zee gingen zwemmen na een nachtje drinken. De burgemeester van de stad Cervia heeft hem dinsdag bedankt voor zijn heldendaad.

Het incident vond vroeg in de ochtend plaats toen het strand nog onbewaakt was. De 54-jarige Marokkaan zag de vijf jonge twintigers zwemmen. De jongemannen kwamen al snel in de moeilijkheden en hoewel Naouli geen reddingsmiddelen bij zich had, aarzelde hij geen moment en sprong in het water. Hij slaagde erin de vijf jongeren te bereiken in een klein bootje zonder roeispanen.

Lees ook: Jonge helden redden Hajar van brand in Brussel

Intussen riep een barman om hulp en vervolgens kwam de kustwacht met een boot van het plaatselijke maritieme bureau in Cervia. Dankzij de snelle ingreep van Naouili werden de vijf jongeren op tijd gered, meldt de website van de stad Cervia, die de moed en de zelfopoffering van de Marokkaan prijst.

Lees ook: Marokkaan redt meisje van aanval door hond in Spanje

Een maand na de heldendaad werd Hamid Naouli ontvangen door Massimo Medri, de burgemeester van Cervia, een Italiaanse stad in de provincie Ravenna in de regio Emilia Romagna. Namens de stad en hemzelf betuigde Medri zijn dank aan Naouli, die nachtwaker is in Cala Zingaro in Milano Marittima, een badplaats aan de Adriatische Zee.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team