Zoeken

Marokkaan komt om na redden kinderen in Italië

10 juni 2022 - 21:00 - Marokko

©

Rahhal Amarri, door iedereen Said genoemd, werkte en woonde in het Italiaanse Castel Volturno. Hij stierf op 42-jarige leeftijd toen hij twee kinderen van de verdrinkingsdood redde.

Een tragische dag voor Rahhal Amarri. Terwijl hij zoals gewoonlijk het privéstrand "Lido dei Gabbiani" bewaakte, hoorde hij geschreeuw uit de zee. Twee kinderen van zes en zeven jaar, die met hun ouders op het strand waren, dreigden te verdrinken.

Lees ook: Issam verdronk bij redding bejaarde man en krijgt medaille

Francesco Pio Russo, ook een redder op het strand, was getuige van het ongeluk en vertelde wat er gebeurd was. "De zee was niet bijzonder ruw, maar in de buurt van de rotsen is het water altijd een beetje wilder. De kinderen werden door de stroming in de open zee gedreven. Hun ouders riepen om hulp en trokken de aandacht van Said," getuigde hij.

Volgens andere getuigen aarzelde Rahhal Amarri niet om in het water te springen om de twee kinderen te redden. Volgens het Italiaanse persbureau Ansa slaagde hij erin één van de kinderen aan land te brengen alvorens een tweede keer in het water te duiken om het tweede kind te redden.

Lees ook: Marokkaan redt meisje van verdrinking en komt zelf om in Italië

Reddingswerker Francesco Pio Russi en een visser die ter plaatse was, volgden hem en slaagden erin het tweede kind aan land te brengen. Terwijl zij dit deden, merkten zij dat de Marokkaan ook in moeilijkheden verkeerde en om hulp riep. "Ik ging naar hem toe en hij klampte zich aan mij vast, maar hij trok me met zich mee," meldt Francesco Pio Russi vertwijfeld. "Ik moest hem achterlaten om de reddingsboot te halen, maar toen lag hij al roerloos in het water," vervolgde hij. Reanimatiepogingen waren vruchteloos.

De reddingswerker reageerde bedroefd op de dood van de man die hij als een "broer" beschouwde. "Ik wou dat hij op me had gewacht voor hij in het water sprong," zei hij. De ouders van de twee geredde kinderen reageerde bedroefd over de tragedie en verdwenen van het strand zodra zij hun kinderen uit het water hadden gehaald, uit vrees dat zij zouden worden beschuldigd van gebrek aan toezicht op hun kinderen.

Lees ook: Italië: moedige Marokkaan wil zusje redden maar komt zelf om het leven

Rahhal Amarri droomde ervan terug te keren naar Marokko en zich daar te vestigen met zijn vrouw en kind. Zijn lichaam werd naar het mortuarium gebracht voor een autopsie om de exacte doodsoorzaak vast te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team