Zoeken

Duitsland waarschuwt burgers die naar Marokko reizen

12 juni 2021 - 10:55 - Marokko

©

De Duitse ambassade in Rabat laat weten dat "Marokko weigert diensten te verlenen aan Duitse onderdanen". Daarom verwittigt de ambassade dat het slechts een "beperkte consulaire bijstand" kan verlenen. Sinds 1 maart heeft het koninkrijk de betrekkingen met Duitsland verbroken.

De spanningen tussen Rabat en Berlijn nemen niet af. In een verklaring op haar website heeft de Duitse ambassade melding gemaakt van de weigering van Marokko om diensten te verlenen aan Duitse onderdanen en van een beperking op hun diensten. "U wordt derhalve verzocht er rekening mee te houden dat de consulaire bijstand van de Duitse ambassade in Rabat slechts in zeer beperkte mate kan worden verleend", aldus de Duitse vertegenwoordiging. "Duitse burgers wordt daarom dringend aangeraden de toegestane verblijfsduur zonder visum - 90 dagen - niet te overschrijden en het land tijdig te verlaten met behulp van de beperkte speciale vluchten," beveelt de ambassade aan.

Lees ook: Marokko heeft geen haast om te reageren op handreiking van Duitsland

"Indien de periode van legaal verblijf is verstreken, of indien zich andere problemen in verband met legaal verblijf voordoen, zal de bijstand van de ambassade helaas niet worden verleend, zelfs indien de Marokkaanse autoriteiten ernaar zouden verwijzen, en dit ten gevolge van de door de Marokkaanse autoriteiten opgelegde opschorting van het contact", voegde de ambassade eraan toe.

In een briefwisseling van 1 maart had Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, de regeringsleider en andere leden van de regering opgeroepen alle contacten met de Duitse ambassade in Marokko op te schorten "wegens diepe misverstanden met de Bondsrepubliek Duitsland over de fundamentele kwesties van het koninkrijk Marokko". De knelpunten blijven het standpunt van Duitsland over de Sahara, de inmenging van Berlijn in de binnenlandse aangelegenheden van Marokko, het opzij schuiven van Rabat bij onderhandelingen over de toekomst van Libië tijdens een conferentie in Berlijn in januari 2020 en het recente Transparency International-rapport over corruptie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team