Zoeken

Duitsland stelt nieuwe ambassadeur aan Marokko voor

1 april 2021 - 13:40 - Marokko

©

Terwijl de diplomatieke ruzie tussen Duitsland en Marokko nog niet is opgelost, heeft Berlijn al besloten om een nieuwe diplomaat aan het hoofd van zijn ambassade in Rabat te benoemen.

Duitsland heeft haast om een nieuwe ambassadeur in Rabat te benoemen. De huidige ambassadeur Götz Schmidt-Bremme, die in 2017 werd benoemd, zal worden vervangen door Thomas Peter Zahneisen, meldt Africa Intelligence. De Duitse autoriteiten hebben dit voorstel reeds aan de Marokkaanse autoriteiten voorgelegd. Indien er een gunstige reactie komt, zou de nieuwe ambassadeur in juni naar Marokko kunnen vertrekken.

Als beroepsdiplomaat is Götz Schmidt-Bremme momenteel directeur voor humanitaire hulp bij het Duitse ministerie van Buitenlandse zaken. Hij heeft gediend bij de Permanente Vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in New York, maar ook in Parijs en Kabul.

Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen die in het buitenland verblijven, heeft op 1 maart een officiële brief naar de regeringsleider en andere leden van de regering gestuurd, waarin hij hen opriep "elk contact, interactie of actie zowel met de ambassade in Rabat als met Duitse NGO’s en politieke stichtingen" op te schorten, wegens diepe misverstanden met de Bondsrepubliek Duitsland over fundamentele kwesties van het koninkrijk.

Het valt nog te bezien of dit besluit om de ambassadeur te vervangen de diplomatieke spanningen tussen de twee landen zal helpen verminderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team