Zoeken

Duitsland: klacht tegen Noussair Mazraoui vanwege pro-Palestijnse post

2 november 2023 - 18:00 - Sport

©

Volker Beck, voorzitter van de Duits-Israëlische Vereniging, heeft aangegeven een klacht te hebben ingediend tegen de Marokkaanse verdediger van Bayern München, Noussair Mazraoui, vanwege zijn pro-Palestijnse bericht op Instagram.

De politicus vertelde aan de krant Bild dat hij een klacht tegen Noussair Mazraoui heeft ingediend bij de politie en het Openbaar Ministerie van München vanwege zijn pro-Palestijnse bericht op sociale media. "De uitspraak ’help onze onderdrukte broeders in Palestina de overwinning te behalen’ kan alleen worden opgevat als een goedkeuring van de acties van Hamas na het bloedbad op 7 oktober", aldus Beck.

Lees ook: Bayern München waarschuwt Noussair Mazraoui

De voormalige Groenen-parlementariër noemde de reactie van Bayern in deze kwestie "betreurenswaardig", omdat de club besloot Mazraoui niet te straffen. "Ik hoop dat de rechtbank de clubleiders zal doen inzien hoe ernstig dit incident is", zei hij.

Lees ook: Bayern München maakt einde aan controverse rond Noussair Mazraoui

"Noussair Mazraoui blijft deel uitmaken van het team van FC Bayern, maar is momenteel afwezig vanwege een blessure die hij opliep tijdens een internationale wedstrijd met het Marokkaans elftal", meldt de Beierse club.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team