Zoeken

Conflict bij Bayern: Mazraoui uit training na Palestina-uitspraken?

20 oktober 2023 - 10:00 - Sport

©

Noussair Mazraoui nam donderdag niet deel aan de groepstraining met de rest van het Bayern-team. Sommigen spreken van een blessure, terwijl anderen een straf suggereren na de controverse over Palestina.

De afwezigheid van de Marokkaanse international komt een dag na een cruciale vergadering met de clubleiding, volgend op zijn steunbetuiging aan Palestina in reactie op de recente gebeurtenissen in Gaza. Ondanks een lichte blessure opgelopen in de wedstrijd tegen Ivoorkust, trainde Noussair Mazraoui alleen, wat de speculaties over een sanctie van zijn club versterkt.

Lees ook: Mazraoui door Bayern ontslagen na steun aan Palestina?

De officiële positie van de club blijft voorlopig onduidelijk. Volgens de Duitse krant Bild heeft Bayern München nog geen verklaring afgegeven over Mazraoui’s toekomst binnen de club of de gevolgen van zijn uitgesproken steun voor de Palestijnse zaak. Deze onzekerheid blijft bestaan ondanks de vergadering die plaatsvond tussen de speler en de clubleiding en die door sommige bronnen als productief wordt omschreven. Bayern München, bekend om zijn waarden van samenleven en eenheid, heeft de wens uitgedrukt om vrede te zien zegevieren in het Midden-Oosten.

Lees ook: Hakim Ziyech neemt standpunt in conflict Hamas-Israël

De stellingname van Mazraoui heeft veel reacties opgeroepen in de Duitse media. Bild bekritiseerde met name de verklaringen van de Marokkaanse speler scherp en stelt dat hij zijn steun niet publiekelijk had moeten uitspreken, wijzend op de risico’s van interne spanningen, met name met betrekking tot een teamgenoot afkomstig van Maccabi Tel Aviv.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team