Zoeken

Bayern München waarschuwt Noussair Mazraoui

31 oktober 2023 - 11:00 - Sport

©

Bayern München zal maatregelen treffen om in de toekomst pro-Palestijnse berichten zoals die van de Marokkaanse verdediger Noussair Mazraoui op sociale media te voorkomen, aldus de voorzitter van de club, Herbert Hainer.

"We moeten als club de juiste lessen trekken. Een dergelijke post mag niet opnieuw gebeuren," zei Hainer in een interview op zaterdag met de krant Abendzeitung.

Lees ook: Bayern München maakt einde aan controverse rond Noussair Mazraoui

Noussair Mazraoui had een week na de verrassingsaanval van Hamas op Israël op 7 oktober, een bericht gedeeld op zijn Instagram-account om zijn steun voor Palestina te betuigen en de Israëlische bombardementen in de Gazastrook als vergelding, te veroordelen. In zijn post verklaarde de Marokkaanse verdediger dat hij tegen "elk soort terrorisme" was.

Na zijn bericht werd de Marokkaanse international door de clubleiding van Bayern op het matje geroepen, maar er werden geen sancties tegen hem uitgesproken. Het gebrek aan reactie van de club werd bekritiseerd door de Centrale Raad van Joden in Duitsland, die vond dat Bayern de speler had moeten straffen, vooral omdat de club reeds de aanval van Hamas had veroordeeld.

Lees ook: Mazraoui door Bayern ontslagen na steun aan Palestina?

Mazraoui speelde dinsdag met Bayern tegen Galatasaray in de Champions League. Hainer zei dat hij na de wedstrijd met hem en de Israëlische Daniel Peretz, de reservekeeper van het team, had gesproken. "Het was een goed open gesprek. We hebben samen gezeten, Daniel en wij, en elkaar begrepen. Dat is een belangrijk signaal," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team