Zoeken

Bayern München maakt einde aan controverse rond Noussair Mazraoui

20 oktober 2023 - 20:00 - Sport

©

Bayern München heeft maatregelen genomen om de controverse rond de Marokkaanse international Noussair Mazraoui te beëindigen na zijn steunbetuiging aan Palestina.

In een verklaring die vrijdag werd uitgegeven, meldt de club dat het een diepgaande discussie had gevoerd met Mazraoui over zijn Instagram-posts, die opschudding en kritiek veroorzaakten vanwege hun inhoud die werd gezien als gerelateerd aan terrorisme tegen Israël.

Lees ook: Geen excuses na steun aan Palestina: Anwar El Ghazi verlaat Bundesliga

De controverse ontstond na een Instagram-story van Mazraoui, waarin Al Qods en een vers uit de Koran werden getoond, als gebaar van solidariteit met de Palestijnen. Door de ophef dat het bericht veroorzaakten reageerden zowel de club als de speler. "Noussair Mazraoui heeft op overtuigende wijze verzekerd dat hij als vredelievend persoon terrorisme en oorlog stellig afwijst. Hij betreurt het als zijn berichten verontwaardiging hebben veroorzaakt. FC Bayern veroordeelt de aanval van Hamas op Israël," verklaarde Jan-Christian Dreesen, algemeen directeur van Bayern.

Lees ook: Mazraoui door Bayern ontslagen na steun aan Palestina?

Mazraoui zelf benadrukte zijn veroordeling van terrorisme in al zijn vormen. In een bredere context meldt de club niet te tolereren dat haat voortkomend uit de conflicten in het Midden-Oosten, Duitsland binnendringt. "Niets rechtvaardigt de moord op kinderen en gezinnen," aldus de club.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team