Zoeken

Grote drugsvangst voor Portugese kust, Marokkanen gearresteerd

24 maart 2023 - 08:00 - Wereld

©

Dinsdag werden drie mannen, waaronder twee Marokkanen, gearresteerd bij een gezamenlijke politieactie in de internationale wateren voor de kust van de Algarve. De meer dan 2,5 ton hasj die ze vervoerden werd in beslag genomen.

De actie werd uitgevoerd in de vroege uurtjes van dinsdag 21 maart door de nationale maritieme autoriteit, de Portugese marine, de Portugese luchtmacht en de gerechtelijke politie. Twee Marokkanen en een Spanjaard werden gearresteerd. De drugs waren in 77 balen verdeeld en vervoerd op een speedboot die op 70 zeemijl (ongeveer 129 kilometer) ten zuiden van Portugal werd onderschept.

Lees ook: Arrestaties voor drugstransport per helikopter tussen Marokko en Portugal

"Een vliegtuig van de Portugese luchtmacht ontdekte drie verdachte boten, maar slechts één ervan werd onderschept. De andere twee vluchtten de Spaanse wateren in. De Portugese autoriteiten informeerden de Spaanse autoriteiten", vertelde de woordvoerder van de Portugese marine José Sousa Luís aan de pers.

Lees ook: Marine onderschept go-fast met 3 ton cannabis in Nador

Sinds de verscherping van de wetgeving in Spanje, merken de Portugese autoriteiten een toename van de drugshandel in de Algarve. "We hebben dit jaar alle records gebroken op het gebied van drugshandel. Dit kan te wijten zijn aan een toename van de activiteit in Portugal, maar ook aan het feit dat onze politiediensten zijn versterkt en we onze tactiek hebben veranderd", verklaarde de woordvoerder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team