Zoeken

Marokkanen opgepakt voor reeks ontvoeringen in Marbella

24 maart 2023 - 18:00 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft 15 personen, waaronder meerdere Marokkanen, gearresteerd. Ze zijn de vermoedelijke daders van meerdere ontvoeringen, die verband houden met afrekeningen in het Marokkaanse hasjhandel-milieu.

Het politiebureau van Marbella kreeg op 4 december een melding met betrekking tot een reeks verdwijningen in enkele uren tijd. De klagers vertelden dat hun ouders waren verdwenen en ze vreesden dat hen het ergste was overkomen. De slachtoffers waren niet naar hun werk teruggekeerd en hun mobiele telefoons waren uitgeschakeld. De agenten vermoedden dat alle verdwijningen verband hielden met de handel van drugs en besloten zeer snel op te treden om de vier vermiste personen terug te vinden, onder wie een diabetespatiënt die insuline nodig had.

Lees ook: Arrestaties voor ontvoering van Jamal O. in Marbella

De vier mensen werden ontvoerd door een dozijn zwaarbewapende mannen en gemarteld in een huis in La Quinta Hills, aldus bronnen aan El Confidencial. De ontvoerders beschikten ook over informatie betreffende de familieleden van de vier slachtoffers en dreigden hen iets aan te doen. Ze wilden weten waar een lading van 1500 kilo gesloten hasj, verdeeld in 50 balen, verborgen was of, bij gebrek daaraan, een betaling van 5 miljoen euro. Na twee dagen van geweld op de slachtoffers, merkten ze dat één van hen een elektronische armband droeg en besloten ze haar vrij te laten, uit angst te worden ontdekt door de veiligheidstroepen.

De ontvoerders eisten een hoge som losgeld van de familieleden van de andere slachtoffers, maar rechercheurs konden het huis in La Quinta Hills op 8 december vinden, zes dagen na de verdwijning van de slachtoffers. Ter plaatse arresteerde het team voor Speciale Operaties (GOES) van de Provinciale Politie van Malaga, vier criminelen en konden ze twee ontvoerde personen bevrijden. De derde, die aan suikerziekte leed, was overgebracht naar een andere plaats, omdat hij volgens de ontvoerders het bewustzijn had verloren. De politie zette na deze informatie een helikopter in om het gebied te doorzoeken. Het vierde slachtoffer werd uiteindelijk bewusteloos voor zijn huis gevonden en opgenomen in het ziekenhuis, waar hij een maand lang in coma lag.

Lees ook: Folterkamers van Mocro Maffia ontdekt in Marbella

In totaal werden zes mensen gearresteerd, vier in Marbella en twee in Granada. Het onderzoek loopt nog en zou tot meer arrestaties kunnen leiden. Half februari werden negen andere mensen gearresteerd. Zes huiszoekingen in Marbella, Estepona en Benahavís, leidden tot de inbeslagname van drugs, kleding en voertuigen die bij de meervoudige ontvoeringen werden gebruikt, alsook 50.000 euro in contanten. De verdachten, van Marokkaanse en Spaanse afkomst, worden beschuldigd van ontvoering, lidmaatschap van een criminele organisatie, illegaal wapenbezit, beroving met geweld en vervalsing van documenten.

Bladna.nl