Zoeken

Portugal: arrestaties voor uitbuiting Marokkanen

25 november 2022 - 14:00 - Wereld

©

De Portugese politie heeft een veertigtal personen gearresteerd die deel uitmaken van een crimineel netwerk voor mensenhandel. Ze hebben tientallen migranten uitgebuit in de landbouw. Onder hen bevonden zich ook Marokkanen.

De arrestaties betreffen zowel mensen met de Portugese nationaliteit als buitenlanders. De arrestanten zijn tussen 22 en 58 jaar oud en worden onder meer beschuldigd van "het vormen van een criminele organisatie, mensenhandel, witwassen van geld en vervalsing van documenten", aldus de Portugese politie op woensdag in een door persagentschap EFE geciteerde verklaring.

Lees ook: Marokkaans meisje 3 jaar lang uitgebuit in Melilla

"De verdachten maken deel uit van een crimineel netwerk dat migranten uit Marokko, Algerije, Roemenië, Moldavië, India, Senegal, Pakistan en andere landen, heeft uitgebuit op boerderijen in deze regio," voegde de politie eraan toe.

Lees ook: Marokkanen slachtoffer arbeidsuitbuiting in Spanje

In totaal werden 65 huiszoekingen verricht in verschillende steden in de regio Alentejo. De huiszoekingen hebben geleidt tot de inbeslagname van "verschillende bewijsstukken" en de identificatie van "tientallen slachtoffers". De verdachten hadden de migranten een degelijke huisvesting, goede werkomstandigheden en fatsoenlijke lonen beloofd.

Bladna.nl