Zoeken

Bekende drugscrimineel "De Algerijn" uit Antwerpen in Marokko opgepakt

17 juli 2022 - 15:00 - Marokko

©

Verschillende bronnen hebben aan de Gazet Van Antwerpen bevestigd dat de beruchte drugscrimineel Mohamed R.C., beter bekend als "De Algerijn", in Marokko gearresteerd is.

Mohamed R.C. uit Borgerhout is geen onbekende in het Antwerpse drugsmilieu. Hij wordt door het Antwerpse parket vervolgd in verschillende zaken, met name de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven, corruptie en geweldsmisdrijven. Verschillende berichten wijzen er ook op dat "De Algerijn" betrokken was bij een aantal overvallen in verband met drugs. Hij heeft deze beschuldigingen altijd met kracht ontkend en meent dat de politie verschillende chatgesprekken valselijk aan hem heeft toegeschreven.

Lees ook: Marokkanen slachtoffer afrekening in Spaans drugsmilieu

Aanvankelijk werd "De Algerijn" ook geïdentificeerd als het brein achter de diefstal van een lading cocaïne. Nader politieonderzoek naar deze beruchte diefstal bracht echter aan het licht dat die door andere Antwerpse gangsters gepleegd was. De diefstal zette een reeks overvallen in de Antwerpse drugswereld in gang, die uiteindelijk leidden tot Operatie Nachtwacht van de Antwerpse politie.

De Algerijn was ook het slachtoffer van een poging tot ontvoering. Hij achtervolgde zelf zijn aanvallers, zodat de poging mislukte. De Antwerpse politie slaagde erin de Franse ontvoerders te arresteren. De achtervolging eindigde op de Antwerpse ring.

Lees ook: Rotterdamse agent Mohamed ontketent keiharde wraakactie in drugsmilieu

De Algerijn verliet uiteindelijk Antwerpen en werd gespot in Dubai. Hij verbleef ook regelmatig in Marokko. Afgelopen woensdag werd hij in Casablanca gearresteerd op grond van een door België uitgevaardigd internationaal arrestatiebevel, aldus de Marokkaanse media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team