Zoeken

"De Algerijn" ontsnapte aan uitlevering door Marokkaanse nationaliteit aan te vragen

27 oktober 2022 - 17:00 - Marokko

©

De Antwerpse drugscrimineel Mohamed Reda C., bijgenaamd ’de Algerijn’, is dinsdag door justitie in België veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. De man zat vast in een Marokkaanse gevangenis maar blijkt recent te zijn vrijgelaten.

De correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeelde ’de Algerijn’ afgelopen dinsdag tot een gevangenisstraf van zes jaar, vanwege het geven van de opdracht voor de aanslag van februari 2021 op de woning van een havenarbeider in Deurne.

Lees ook: Bekende drugscrimineel "De Algerijn" uit Antwerpen in Marokko opgepakt

De drugscrimineel duikt sinds operatie Sky ECC op in verschillende drugsonderzoeken en staat internationaal geseind. ’De Algerijn’ werd begin juli 2022 in Marokko gearresteerd, op vraag van de Belgische autoriteiten.

Lees ook: Antwerpse drugscrimineel gearresteerd bij terugkeer uit Marokko

Een rechtbank in Marokko zou het uitleveringsverzoek van België in alle stilte hebben afgewezen, waarna Mohamed R.C. werd vrijgelaten uit de gevangenis, schrijft de Gazet van Antwerpen op basis van verschillende bronnen. Volgens Belga wist de verdachte de Marokkaanse nationaliteit te verkrijgen, waardoor hij niet uit Marokko kan worden gezet.

Bladna.nl