Zoeken

Antwerpse drugsbaron opgepakt in Dubai na terugkeer uit Marokko

25 november 2023 - 11:00 - Wereld

©

Een Antwerpse drugsbaron die op de vlucht was en reeds veroordeeld is in de zaak The Hotdog Factory, is gearresteerd in Dubai bij zijn terugkeer van een reis in Marokko.

De politie van Dubai arresteerde meer dan een week geleden de 33-jarige Anas O., alias AP, een voortvluchtige drugshandelaar uit Antwerpen, op de luchthaven van de Dubai. Hij was aangekomen op een vlucht vanuit Marokko.

Lees ook: Drugsbaron die tussen Marokko en Dubai leefde opgepakt

Als hoofdverdachte in de zaak The Hotdog Factory, waarin hij als voormalig chauffeur bij DP World fungeerde, was hij bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaar. In de zaak werden 25 verdachten vervolgd voor grootschalige cocaïnehandel. Anas O. werd beschouwd als de belangrijkste organisator van deze handel.

Lees ook: Zoon Ridouan Taghi in Dubai gearresteerd, Nederland eist hem op

Anas O. wordt ook gezien als medeplichtige van Mounir “Gino” El B. Ilias El B., de broer van Gino, werd eerder deze maand ook in Dubai gearresteerd. Mohamed B., een centrale figuur in de zaak Sky ECC - de grootste strafzaak ooit in België met betrekking tot een drugsorganisatie tussen Colombia, Marokko, Nederland, Albanië en de haven van Antwerpen - zit momenteel in voorarrest in Dubai. België heeft om hun uitlevering gevraagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team