Zoeken

Welke droombanen zijn het meest gewild in Arabische landen?

7 mei 2023 - 13:00 - Sport

©

Een studie gebaseerd op Google zoekgegevens onthult de meest gewilde beroepen in Arabische landen, waaronder Marokko, Egypte, Algerije en Tunesië.

De lijst is samengesteld op basis van Google zoekgegevens en geeft een overzicht van de meest gezochte jobs in Arabische landen en de nummer één droombaan in elk land.

Lees ook: Marokko: 7 op 10 werknemers op zoek naar nieuwe baan (enquête)

Uit de studie blijkt dat de baan van dichter de meest gewilde is in Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Jemen, Qatar en Bahrein. In Algerije, Libië, Djibouti en Irak droomt men er voornamelijk van om schrijver te worden. Ondernemer worden is de eerste ambitie van Marokkanen, Mauritaniërs en Soedanezen. De baan van influencer is het meest gewilde in Jordanië en Koeweit, voetbalcoach in Egypte, wetenschapper in Somalië, Youtube-ster in Tunesië en acteur in Libanon.

Lees ook: Marokkaanse Nederlanders kiezen steeds meer voor baan in Marokko

In de top 10 van meest gewilde beroepen ter wereld staat piloot bovenaan de lijst. Het wordt gevolgd door banen als schrijver, danser, Youtube-ster en ondernemer. Daarna komen beroepen als acteur, influencer en programmeur. De banen van zanger en leraar sluiten de lijst af.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team