Zoeken

Dr Hassan Tazi beschuldigt zijn vrouw

26 april 2022 - 19:50 - Marokko

©

De zaak van de beroemde chirurg uit Casablanca, Dr. Hassan Tazi, die in de gevangenis van Oukacha zit wegens mensenhandel en misbruik van zwakheid, wordt voortgezet. De dokter geeft zijn vrouw en broer de schuld voor wat er in zijn kliniek is gebeurd.

Dr Hassan Tazi, die zijn onschuld blijft claimen, probeert een rechtszaak tegen hem te voorkomen. In een verklaring aan de onderzoekers vertelde hij dat hij niet wist dat behoeftige patiënten werden gefotografeerd en dat hun foto’s werden gebruikt voor financiële doeleinden. Hij werkte naar eigen zeggen immers enkel in de diagnostische kamer en de operatiekamer voor plastische chirurgie, aldus een bericht in de Arabischtalige krant Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Nieuwe klachten tegen chirurg El Hassan Tazi

Volgens Dr Tazi was zijn broer Abderrazak Tazi verantwoordelijk voor administratieve taken en het begeleiden van patiënten. Wat zijn vrouw (M.B.) betreft, verklaarde hij dat zij de functie van financieel directeur bekleedde en dus de financiële zaken van de kliniek behartigde. Ze heeft deze verklaring volledig ontkend. Tijdens haar verhoor verklaarde zij dat haar echtgenoot op de hoogte was van alle activiteiten in de kliniek. Zij voegde eraan toe dat de beslissingen die zij samen met haar schoonbroer nam, systematisch werden goedgekeurd door het hoofd van de kliniek, El Hassan Tazi.

Lees ook: Bekende plastisch chirurg El Hassan Tazi cel in

Wat Zineb B. betreft, een personeelslid dat werd aangenomen om haar vaardigheden in het overtuigen van mensen en het inzamelen van geld, is nu de op één na belangrijkste verdachte in deze zaak. Ze verklaarde dat zij Dr Hassan Tazi had ontmoet en hem en zijn broer Abderrazak verschillende keren had gesproken. Ze vertelde ook dat hij haar een smartphone had gegeven om in contact te blijven met de kliniek en haar toestond medische dossiers in te zien om donaties van weldoeners te ontvangen. De beroemde chirurg uit Casablanca ontkent echter elke relatie met de verdachte. Hij beweert dat hij haar had ontmoet tijdens een bezoek aan zijn kantoor en dat hij zich niet kon voorstellen dat de ziekenhuisdirectie dossiers en foto’s van patiënten had verstrekt. Dr Hassan Tazi beweert ook dat hij enkel wist dat ze behoeftige patiënten hielp.

Bladna.nl