Zoeken

Dood Sihem Belouahmia: de bekentenis van haar moordenaar

6 februari 2024 - 15:00 - Marokko

©

De verdwijning en tragische dood van de 18-jarige scholiere Sihem Belouahmia heeft geleid tot een schokkende bekentenis van haar vermoedelijke moordenaar, Mahfoud H., de ex-partner van Sihem’s nicht.

Sihem verdween op 25 januari 2023 nabij Alès in Frankrijk en werd kort na haar verdwijning dood aangetroffen. De aanvankelijke verklaringen van Mahfoud H. blijken nu in tegenspraak te zijn met de bevindingen van de autopsie. Deze wees uit dat Sihem door verstikking om het leven kwam, wat de theorie van een eenvoudig ongeluk ondermijnt.

Lees ook: Vermiste Sihem Belouahmia dood aangetroffen

Op de avond van haar verdwijning had Sihem een ontmoeting met Mahfoud H., die ontkende een romantische relatie met het slachtoffer te hebben gehad. De verdachte; die eerdere veroordelingen op zijn naam heeft staan, gaf uiteindelijk toe dat een ruzie met Sihem uit de hand was gelopen toen hij een einde wilde maken aan hun relatie. Deze onthullingen kwamen vlak voordat Mahfoud voor de rechter moest verschijnen voor een ander misdrijf.

Mahfoud H. probeerde de dood van Sihem te bagatelliseren, waarbij hij beweerde dat hij haar enkel wilde laten zwijgen en niet de intentie had gehad om haar te doden. Deze bewering staat haaks op de autopsieresultaten, die duiden op een gewelddadige verstikking. Ondanks zijn beweringen van spijt en het gemis van Sihem, riskeert de verdachte een zware gevangenisstraf.

Lees ook: Laatste afscheid van vermoorde Sihem Belouahmia

Familie en vrienden van Sihem ontkennen stellig dat er ooit sprake was van een liefdesrelatie tussen haar en Mahfoud H., en beschrijven hem als iemand die profiteert van anderen voor persoonlijk gewin.

Bladna.nl