Zoeken

Laatste afscheid van vermoorde Sihem Belouahmia

6 februari 2023 - 19:00 - Wereld

©

Sihem Belouahmia, de 18-jarige studente die sinds 25 januari werd vermist en op donderdag 2 februari dood werd aangetroffen, kreeg zaterdagavond een laatste eerbetoon in haar wijk Habitarelle, in het Franse Les Salles-du-Gardon.

In haar wijk Habitarelle, bij Alès in de Franse provincie Gard, hebben nabestaanden op zaterdag 4 februari een laatste eer bewezen aan de jonge vrouw. Meer dan 300 mensen waren aanwezig, waaronder haar vrienden van de Jean-Baptiste-Dumas school in Alès en hun ouders, haar vrienden uit de buurt en haar familie. Ze verzamelden zich in de rue d’Alger, waar ze op 25 januari het laatst werd gezien, meldt Le Parisien. Het stoffelijke overschot van de vermoorde Sihem Belouahmia is inmiddels ook overgebracht naar het islamitische perceel van de begraafplaats van Salles-sur-Gardon, waar ze maandag in alle beslotenheid werd begraven.

Lees ook: Safae Hbirkou opnieuw zwanger

Op 25 januari verliet Sihem de woning van haar grootmoeder Fatima en stapte bij de 39-jarige Mahfoud H. in de auto. Ze zou verliefd zijn geweest op de man die een aangetrouwde neef van haar was. Sindsdien gaf de jonge vrouw geen teken van leven. De avond van haar verdwijning zou Sihem op Snapchat tegen haar vrienden hebben gezegd dat ze had afgesproken met Mahfoud H.. Ze zei dat haar broers onmiddellijk gewaarschuwd moesten worden als ze geen nieuws gaf, meldt RTL.

Toen haar verdwijning door haar vader werd gemeld, deed de politie van Gard een getuigenoproep. Mahfoud H. werd eerst verhoord als getuige in de zaak en werd pas later in hechtenis genomen. Ook zijn ex-vrouw, de nicht van Sihem, werd verhoord. De man zou bekend hebben dat hij Sihem heeft vermoord. Hij beweerde dat ze op woensdagavond 25 januari een ruzie kregen die uit de hand was gelopen. Dankzij zijn bekentenis kon de politie het lichaam van de jonge vrouw vinden dat hij in een bos had gedumpt.

Lees ook: Zorgwekkende verdwijning Sihem in Frankrijk

"Hij had in Gard een stevige reputatie als delinquent voor diefstallen en inbraken. Vreemd genoeg werd hij nooit opgepakt voor druggerelateerde activiteiten. Hij was zelf een gebruiker en wij vermoeden dat hij een zwendel in de drugshandel heeft opgezet, om aan drugs of contant geld te komen, desnoods door naar Spanje te reizen", verklaart een plaatselijke bron. Vanuit de gevangenis van Nîmes is de vermoedelijke moordenaar van Sihem omwille van veiligheidsredenen overgebracht naar de gevangenis van Béziers (Hérault). De onderzoekers zetten hun onderzoek voort om de moord op te helderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team