Zoeken

Tramdena-fenomeen terug tijdens Ramadan in Marokko

8 april 2022 - 16:20 - Marokko

©

Het verschijnsel "Tramdena" of "mramden" heeft net zoals in de vorige jaren een stempel gedrukt op de eerste dag van de maand Ramadan in Marokko. In totaal werden afgelopen zondag vijf mensen gedood in Casablanca, Safi, Marrakech en Sidi Bouzid.

Verschillende mensen werden als gevolg van "tramdena" op de eerste dag van Ramadan gedood. In Casablanca werd een gescheiden vrouw in de wijk Errahma vermoord door een man aan wie zij geld verschuldigd was dat ze niet kon terugbetalen, meldt Assabah. In Safi heeft een 39-jarige man zijn vrouw vermoord die de echtelijke woning had verlaten omwille van hun conflicten.

Lees ook: Rabat verbiedt verkoop alcohol tijdens Ramadan

In Marrakech heeft een illegale toeristengids zijn vriend, eveneens toeristengids, neergestoken in de medina van de stad, nadat ze ruzie hadden gemaakt over en stukje hasj. Het slachtoffer werd overgebracht naar de spoedafdeling van het universitair ziekenhuis van Marrakech, maar bezweek daar aan zijn verwondingen.

Lees ook: Marokko: Ramadanfenomeen "tramdena" of "mramden" terug

Ook in Sidi Bouzid werd op de eerste dag van de Ramadan een misdaad gepleegd. Het betreft zelfs een dubbele moord. De bewoners van douar El Bahara ontdekten de lichamen van een vrouw en haar vriendin na het verbreken van het vasten. De echtgenoot, die verantwoordelijk was voor het misdrijf, probeerde zelfmoord te plegen door zich van de tweede verdieping te werpen. De schreeuw van één van zijn dochters alarmeerde de buurt. "Mijn vader heeft mijn moeder en haar vriendin vermoord", schreeuwde het meisje. De man liep hoofd- en rugwonden op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team