Zoeken

Dakhla, een oase tussen de Atlantische Oceaan en de Sahara

3 april 2021 - 16:20 - Marokko

©

Marokko is gezegend met veel natuurschoon aan de Atlantische kust. In het Franse dagblad Le Figaro staat een artikel waarin de schoonheid van de toeristische stad Dakhla wordt beschreven.

Het dagblad noemt Dakhla een "toevluchtsoord voor natuurliefhebbers". Er wordt beschreven dat bij de stad de Sahara en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. Dakhla ligt op een langgerekt schiereiland in de Atlantische Oceaan.

Door de constante wind die er staat en het ondiepe water met een aangename temperatuur zijn de waters bij Dakhla uitermate geschikt voor kitesurfers volgens Le Figaro. Toeristen die geen interesse hebben in deze sport kunnen nog altijd kiezen voor een catamarantocht, windsurfen, Stand up paddle (SUP), big game vissen of surfen in de oceaan op de plekken Lassarga en Aarish.

Ook de oesterproductie in Dakhla wordt in het artikel belicht. Door de jaarlijkse productie van bijna 400 ton oesters noemt de auteur Dakhla "het Marokkaanse epicentrum van de oesterkweek".

Cultuurliefhebbers kunnen in Dakhla ook kennis maken met de Sahrawi-cultuur. Er is een klein museum waarin verschillende voorwerpen worden tentoongesteld die een blik geven op de eeuwenoude nomade-cultuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team