Zoeken

Dakhla gaat weer in lockdown

30 maart 2021 - 17:50 - Marokko

©

De plaatselijke autoriteiten hebben besloten de stad Dakhla, in het zuiden van Marokko, opnieuw af te sluiten. Het besluit volgt op de ontdekking van 49 positieve gevallen van de Britse coronavariant.

De totale lockdown van Dakhla gaat in op donderdag 1 april om 20.00 uur. Het is geen aprilgrap maar een besluit dat de autoriteiten moesten nemen nadat er in de stad 49 positieve gevallen van de Britse coronavariant opdoken. Zij hebben besloten de beperkende sanitaire maatregelen aan te scherpen om de verspreiding van het virus af te remmen.

Deze maatregelen omvatten de sluiting van alle bedrijven, behalve winkels die levensmiddelen verkopen, het verbod op bijeenkomsten zoals sit-ins of familie- en religieuze plechtigheden zoals doopsels, bruiloften of begrafenissen en dit gedurende een periode van 15 dagen.

De politie behoudt zich het recht om deze nieuwe preventieve maatregel strikt toe te passen, aldus een verklaring van de plaatselijke autoriteiten. Voor de maand Ramadan kunnen er andere maatregelen gelden, afhankelijk van de epidemiologische situatie in de stad.

Maandag is in Dakhla een uitbraak van de Britse variant van het SARS-CoV-2 coronavirus geconstateerd. In totaal zijn er 49 gevallen ontdekt, na analyses die naar het militaire hospitaal van de stad en het Nationaal Instituut voor Hygiëne in Rabat werden gestuurd. "De besmette mensen zijn meestal studenten, ze worden thuis opgevangen door de medische diensten, samen met hun families. Anderen worden opgevangen in het internaat van hun school", aldus plaatselijke bronnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team