Zoeken

Jordanië opent consulaat in Laayoune

5 maart 2021 - 17:40 - Marokko

©

Jordanië heeft een consulaat in de Marokkaanse Sahara geopend. Een inhuldigingsceremonie vond eerder deze week plaats in Laayoune, in de aanwezigheid van minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken en zijn Jordaanse ambtsgenoot Ayman Safadi.

In de regio zijn nu in totaal negentien consulaten gevestigd, waarvan elf in Laayoune en acht in Dakhla. In Laayoune hebben Ivoorkust, de Comoren, Gabon, Sao Tomé en Principe, Centraal-Afrika, Burundi, Zambia, Eswatini, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein een consulaat geopend.

Gambia, Guinee, Djibouti, Liberia, Burkina Faso, Guinee-Bissau, Equatoriaal Guinee en Haïti kozen ervoor om een diplomatieke vestiging in Dakhla te openen. Dat meldt aa.com.

In de komende maanden wordt verwacht dat ook de Verenigde Staten een consulaat zullen openen in de Marokkaanse Sahara, als gevolg van de erkenning van de Sahara als Marokkaans grondgebied. Marokko en de Polisario zijn sinds het vertrek van de Spaanse kolonisator in conflict over de regio. Marokko stelt een autonomieplan voor terwijl de Polisario een referendum over zelfbeschikking eist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team