Zoeken

"Dakhla, het Mekka van het kitesurfen"

9 mei 2022 - 09:40 - Marokko

©

Met een aangenaam en stabiel klimaat het hele jaar door, is de stad Dakhla in twintig jaar tijd uitgegroeid tot het mekka van de kitesurf, op dezelfde manier als Havana of Hawaï, schrijft het Franse tijdschrift Paris Match in zijn laatste editie.

In een artikel getiteld "Marokko: Ontdek Dakhla, het Mekka van het kitesurfen", zegt het weekblad dat "het kleine schiereiland een ideale omgeving biedt voor deze trendy sport". Het tijdschrift voegt eraan toe dat het stadje wordt gewiegd door winden die slalommen tussen de duinen en draaien over een ondiepe zee met een milde temperatuur.

Lees ook: Dakhla verkozen tot "Droombestemming 2021"

Als gevolg daarvan is het aantal toeristen in de stad in een paar jaar verviervoudigd en zou het binnenkort, wanneer de pandemie tot een einde komt, 200.000 mensen kunnen bekoren. Beroemdheden zoals José Garcia, Barack Obama, John Kerry, Brad Pitt, Prins William en Richard Branson, bezochten Dakhla om te kitesurfen.

Dakhla is gelegen in het uiterste zuiden van Marokko, ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de Sahara. De stad biedt ook unieke ’postkaartlandschappen’, waaronder de enorme witte zandduin op 30 kilometer van de stad en stranden die vaak helemaal verlaten zijn, zoals die van Puerto Rico.

Lees ook: Dakhla, een oase tussen de Atlantische Oceaan en de Sahara

In de lagune, die zich over 40 kilometer uitstrekt, wordt elk jaar een vijfdaags wereldkampioenschap kitesurfen gehouden.

Bladna.nl