Zoeken

Criminelen organiseren zich tegen Marengo-kroongetuige

7 juni 2022 - 11:40 - Wereld

©

Criminelen lijken hun inspanningen om kroongetuigen op te sporen steeds beter te coördineren. Zo lanceerden ze bijvoorbeeld een website om tegen betaling informatie te verkrijgen over kroongetuigen, ook over Nabil B, kroongetuige in het Marengo-proces, waarin Ridouan Taghi hoofdverdachte is.

Informatie om kroongetuigen en hun naasten op te sporen wordt in de onderwereld gretig gedeeld en er zou zelfs sprake zijn van een criminele alliantie van misdaadgroepen. Volgens een tipgever worden er grote sommen geld beschikbaar gesteld voor dit doel, schrijft Crimevandaag.

Lees ook: Ridouan Taghi wil met tijdlijn aantonen dat hij Nabil B. niet kent

Eerder werd al bericht over een website met foto’s van een aantal kroongetuigen, waarop mensen de informatie over hen tegen betaling kunnen aanvullen. Ook informatie over familie en vrienden van kroongetuigen wordt op de site beloond. De advocaat van kroongetuige Nabil B. heeft de politie herhaaldelijk gevraagd de website offline te halen, maar omdat die op blockchain staat, gaat dat moeilijk.

Lees ook: Broer kroongetuige Mocro-maffia in Amsterdam doodgeschoten

Onlangs heeft de Amsterdamse rapper Jason L., beter bekend als ’Jaga Djaga’ of ’JayJay’, het nummer ’Virus’ uitgebracht vanuit de gevangenis, waarin hij hard uithaalt naar kroongetuigen. L. zit een celstraf uit van 18 jaar, vanwege zijn betrokkenheid bij een moordaanslag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team