Zoeken

Omikron-besmettingen nemen opnieuw toe in Marokko

2 juli 2022 - 10:20 - Marokko

©

De Covid 19-epidemie in Marokko neemt weer toe. In sommige streken is het percentage positieve gevallen 40%. De besmettingen met de Omikron-variant vormen een nieuwe golf die echter volgens deskundigen beheersbaar blijft.

Het aantal gevallen van Covid-19 blijft stijgen in een periode waarin de belemmeringen in de samenleving worden weggenomen. Op het ogenblik wordt het koninkrijk geconfronteerd met de vierde golf van besmetting met SARS-CoV-2 en de tweede golf van de Omikron-variant.

Lees ook: Covid-19-besmettingen stijgen snel in Marokko

Volgens Mouad Merabet, coördinator van het nationale centrum voor noodoperaties op het gebied van de volksgezondheid van het ministerie van Volksgezondheid, zal de epidemie naar verwachting deze week haar hoogtepunt bereiken. De dokter vergeleek de twee golven van Omikron en stelde vast dat ze op het ogenblik bijna identiek zijn. De situatie zou echter snel kunnen veranderen als het positieve percentage in de stedelijke gebieden begint te stagneren.

Lees ook: Marokko: covid-19 maatregelen voorkwamen 16.000 sterfgevallen

Met Eid ul-Adha en het zomerseizoen in aantocht, raadt hij aan de vaccinatie onder ouderen te hervatten en een aantal aanbevelingen opnieuw te bekijken om de besmettingen te beperken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team