Zoeken

Covid-19 Marokko: ziekenhuisopnames nemen nog steeds toe

18 augustus 2021 - 20:20 - Marokko

©

De coronapandemie heeft nog steeds gevolgen voor de ziekenhuisopnames en voor de hospitalisaties op de intensive cares in Marokko. Volgens de dinsdag gepubliceerde cijfers van de gezondheidsautoriteiten zijn er 123 nieuwe sterfgevallen geregistreerd.

Het aantal overleden patiënten blijft stijgen en heeft inmiddels een totaal bereikt van 11.242 overlijdens, sinds het begin van de pandemie in 2020. Het sterftecijfer blijft niettemin stabiel op 1,5%.

Lees ook: Marokko: geen systematische ziekenhuisopname voor kinderen met Covid-19

Naast de sterfgevallen neemt ook het aantal besmettingsgevallen toe, met een dagelijks gemiddelde van meer dan 10.000 nieuwe gevallen gedurende de laatste zeven dagen. In dezelfde periode vonden 422 ziekenhuisopnamen plaats. De opnamen op de IC-afdelingen, waar de ernstigste gevallen worden behandeld, blijven ook stijgen, met momenteel 2374 patiënten. Van dit totaal zijn 1337 patiënten aan niet-invasieve beademing geplaatst en werden er 81 coronapatiënten geïntubeerd. Deze indicator wordt nauwlettend in het oog gehouden door de gezondheidsautoriteiten, die de verzadiging van ziekenhuizen willen voorkomen.

Lees ook: Marokko: "90% coronapatiënten op IC zijn niet gevaccineerd"

Het koninkrijk versnelt in deze alarmerende situatie het vaccinatietempo op nationaal niveau. Sinds maandag kunnen kinderen vanaf 12 jaar worden ingeënt. Het ministerie van Onderwijs, Beroepsopleiding, Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek heeft een oproep gedaan om studenten aan te moedigen zich massaal te laten vaccineren, ter bescherming van de volksgezondheid en om de continuïteit van hun academische loopbaan te garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team