Zoeken

Marokko: geen systematische ziekenhuisopname voor kinderen met Covid-19

17 augustus 2021 - 17:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft de berichten ontkracht volgens dewelke kinderen onder de 15 jaar die met het coronavirus besmet worden, systematisch in het ziekenhuis worden opgenomen.

In een verklaring stelt minister Khalid Ait Taleb van Volksgezondheid dat er geen veranderingen zijn aangebracht in het therapeutisch protocol voor de verzorging van kinderen van 1 maand tot 18 jaar die een covid-19 besmetting oplopen.

Lees ook: Marokko vaccineert vanaf 12 jaar tegen Covid-19

Het protocol dat in mei 2020 werd vrijgegeven is onveranderd gebleven. De ziekenhuisopname voor besmettingen bij jonge kinderen voldoet bovendien aan strenge regels, aldus het ministerie.

"Het ministerie van Volksgezondheid zal zich blijven inzetten, zoals het sinds het begin van de wereldwijde gezondheidscrisis doet, om op regelmatige en transparante wijze over alle relevante beslissingen te communiceren", concludeert de afdeling.

Lees ook: Marokko introduceert nieuw therapeutisch coronaprotocol

Marokko kampt al weken met een toename van het aantal coronabesmettingen. Patiënten die op IC-afdelingen liggen zijn relatief jong vergeleken met de situatie een jaar geleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team