Zoeken

Covid-19: Marokko vreest nieuwe golf

17 november 2021 - 19:40 - Marokko

©

In Marokko blijft het risico van een nieuwe coronagolf bestaan, met name vanwege de verslechterende epidemiologische situatie in meerdere, voornamelijk Europese landen, waarvan een groot aantal toeristen die het koninkrijk bezoeken afkomstig zijn.

De Marokkaanse autoriteiten vrezen dat een vierde besmettingsgolf op komst is. Vanwege de epidemiologische situatie in andere landen en de komst van de winter, heeft Marokko, om een nieuwe golf te voorkomen, besloten om alle reizigers uit B-landen een antigeentest op te leggen bij hun aankomst.

Lees ook: Marokko heft belangrijkste coronamaatregelen op

Al Ahdath Al Maghribia bericht dat de Marokkaanse autoriteiten constant herinneren aan het belang om waakzaam te blijven en de coronamaatregelen te blijven naleven, dit om de verworvenheden in de strijd tegen Covid-19 veilig te stellen.

Volgens dezelfde bron is deze periode relatief kalm, maar zou de situatie over enkele weken volledig kunnen veranderen, dit ondanks de lage besmettingscijfers van de laatste dagen en weken. Het ministerie van Volksgezondheid deelt deze vrees en heeft de Marokkanen opnieuw opgeroepen om zich massaal te laten vaccineren en zo bij te dragen aan de nationale inspanning om de pandemie in te dammen.

Lees ook: Covid-19: Marokko groen op risicokaart

De nationale vaccinatiecampagne loopt al enkele weken trager in het koninkrijk, waar nog 5 miljoen mensen moeten worden gevaccineerd om een collectieve immuniteit te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team