Zoeken

Aantal coronavaccinaties in Marokko daalt

14 juni 2021 - 18:20 - Marokko

©

Marokko, dat van plan is om 80% van zijn bevolking te immuniseren, wordt geconfronteerd met een daling van het aantal coronavaccinaties. Deze vertraging houdt verband met de daling van de vaccinvoorraden. De autoriteiten stellen de bevolking gerust door aan te kondigen dat er binnenkort 2,15 miljoen doses zullen worden geleverd om een onderbreking van de vaccinatiecampagne te voorkomen.

Het tempo van de Covid-19 vaccinaties neemt aanzienlijk af. Op vrijdag 11 juni zijn 172.031 mensen gevaccineerd, merkt Le360 op. De tweede dosis vertegenwoordigt momenteel het merendeel van de toegediende injecties. Vrijdag hebben slechts 2983 mensen hun eerste dosis gekregen.

Dezelfde bron merkt op dit aantal veel lager ligt dan de vorige dagen. Deze vertraging van de vaccinaties geeft aan dat de voorraad beschikbare vaccins in Marokko slinkt. De situatie verontrust de Marokkaanse autoriteiten echter allerminst. Ze kondigen een grote levering aan die de inentingscampagne in het koninkrijk nieuw leven zal inblazen.

Lees ook: Daling ziekenhuisopnames door Covid-19 in Marokko

"We verwachten binnenkort een nieuwe lading vaccins te ontvangen, waardoor we het gebruikelijke ritme van injecties kunnen hervatten," vertelt Moulay Said Afif, een lid van het technisch comité, dat verantwoordelijk is voor de vaccinatiecampagne.

Het betreft de levering van 1,5 miljoen doses die deel uitmaken van de 10 miljoen doses die het Chinese laboratorium Sinopharm heeft beloofd via de voorzitter van het Nationale Volkscongres van China, Li Zhanshu. Daarnaast wordt er ook een partij met ongeveer 650.000 doses van het Brits-Zweedse laboratorium AstraZeneca aan Marokko geleverd, die maakt deel uit van de 1,6 miljoen vaccins van het Covax-programma van de WHO.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team