Zoeken

Binnenkort 20 miljoen Marokkanen tegen corona gevaccineerd

8 juli 2021 - 12:00 - Marokko

©

De drempel van 20 miljoen mensen die het vaccin hebben ontvangen, wordt in de komende dagen overschreden in Marokko. Na een vaccinatiecampagne die 23 weken geleden van start ging, is het aantal volledig gevaccineerden opgelopen tot 9.181.595, terwijl het aantal personen die enkel de eerste vaccinatie hebben gekregen nu 10.119.393 bedraagt. Marokko ontvangt nog steeds extra hoeveelheden vaccins.

Tijdens de presentatie van de tweemaandelijkse (22 juni - 5 juli) evaluatie van de epidemiologische situatie in Marokko, gaf het hoofd van de afdeling overdraagbare ziekten, Abdelkrim Meziane Bellefquih, aan dat het ministerie deze dynamiek wil volhouden om zo de gewenste collectieve immuniteit te bereiken.

Lees ook: Marokkaanse vaccin over 4 tot 6 maanden beschikbaar

Hij deelt ook mee dat er dinsdag nieuwe zendingen van het Chinese Sinopharm-vaccin zijn aangekomen, waardoor de campagne vlot kan worden voortgezet. Om de gestelde doelen te bereiken zijn vaccinatiecentra op alle dagen van de week werkzaam, zelfs op zondag. Op dit moment wordt er bij de vaccinatie voorrang gegeven aan burgers boven de 40 jaar.

Daarnaast benadrukte Bellefquih dat Koning Mohammed VI op maandag in het koninklijk paleis van Fez de lancering en ondertekening van overeenkomsten heeft voorgezeten, die betrekking hebben tot een project voor de productie en de botteling van corona- en andere vaccins in Marokko. Hij legde uit dat dit structurerende project deel uitmaakt van de koninklijke wil om Marokko in staat te stellen om te beschikken over de industriële en biotechnologische capaciteiten die nodig zijn om vaccins te kunnen produceren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team