Zoeken

Marokko: einde mondkapjesplicht nog niet in zicht

22 juni 2021 - 10:40 - Marokko

©

Nu ook in Marokko de verspreiding van het coronavirus onder controle lijkt te zijn, rijst de vraag wanneer de verplichting om een mondkapje te dragen in het koninkrijk zal worden afgeschaft. Volgens de website Hespress hangt het antwoord op deze vraag af van de vaccinatiegraad in Marokko. Met 32% van de Marokkaanse bevolking die is gevaccineerd zou het opheffen van deze maatregel nog ver weg zijn volgens de website.

Marokko is met een derde van de bevolking die volledig is gevaccineerd de voorloper op het gebied van vaccinatie in Afrika en de Maghreb-regio. De Marokkaanse regering is aan het einde van 2020 voortvarend te werk gegaan in het bemachtigen van vaccins van verschillende farmaceutische bedrijven.

Ondanks deze inspanningen is het doel om in drie maanden tijd 80% van de bevolking van 18 jaar en ouder in te enten, niet gehaald. Sinds de start van de vaccinatiecampagne op 28 januari is minder dan de helft van de doelgroep volledig gevaccineerd. Omdat het virus nog steeds circuleert in het koninkrijk, stelt Hespress dat het ook tijdens Eid ul-Adha nog verplicht zal zijn om buitenshuis een mondmasker te dragen.

Het is dus nog maar de vraag of in Marokko op korte termijn het dragen van een mondkapje op straat wordt afgeschaft zoals dat al is gebeurd in Frankrijk of Israël. De website merkt echter op dat de Hebreeuwse staat al veel verder is met vaccineren. Het Amerikaanse Centre for Disease Control (CDC) heeft onlangs het advies gegeven om gevaccineerde Amerikanen niet meer te verplichten om buiten een masker te dragen.

Voor landen als de Verenigde Staten, Israël, Frankrijk en Spanje, is het einde van de mondkapjesplicht nu al in zicht omdat zij al bijna de helft van hun bevolking hebben ingeënt en de verspreiding van het coronavirus aanzienlijk is afgenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team