Zoeken

Bondscoach Congo heeft strategie om Marokko te verslaan

19 januari 2024 - 21:00 - Sport

©

De bondscoach van de Democratische Republiek Congo, Sébastien Desabre, heeft zijn teleurstelling uitgesproken na de 1-1 gelijkspel tegen Zambia. Voor de volgende wedstrijd tegen Marokko is hij van plan zijn strategie te wijzigen.

In een interview met Canal+ liet Desabre weten dat hij zijn spelers niets verweet, maar uitte wel zijn frustratie over het eindresultaat. Ondanks duidelijke dominantie op het veld misten de Léopards realisme in de aanval en vertoonden ze enige nonchalance in de verdediging, met name bij het Zambiaans doel. Het was een verre van perfecte avond voor de voormalige coach van Niort.

Lees ook: Wedstrijd Marokko-Congo: wat maakt Walid Regragui bang?

Desabre’s grootste teleurstelling ligt in het resultaat dat volgens hem niet de werkelijke gang van zaken op het veld weerspiegelt: "Gezien ons spel hadden we moeten winnen, maar dat is niet gebeurd. Ik heb het gevoel dat mijn team, ondanks goed werk, niet de beloning heeft gekregen die het verdiende."

Lees ook: Marokko schittert en verslaat Tanzania met 3-0

De inzet is hoog voor de aanstaande wedstrijd tegen Marokko. Desabre belooft strategische aanpassingen: "Komende zondag zullen we een andere aanpak hanteren om effectiever te zijn dan vandaag." De druk is voelbaar, en de Léopards zullen extra inspanningen moeten leveren om aan de verwachtingen te voldoen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team