Zoeken

Controverse: moslimgebed op Franse school blijkt onschuldig kinderspel

25 juni 2023 - 17:30 - Wereld

©

In Frankrijk reageerden politici in de afgelopen dagen verontwaardigd over vermeende moslimgebeden op een school in Nice. De grootmoeder van een van de betrokken leerlingen stelt echter dat het in werkelijkheid slechts een kinderspel was, zonder enige religieuze connotatie.

De grootmoeder vertelde in een interview met BFM, dat haar kleinzoon en de andere leerlingen "speelden en een gebed imiteerden". Ze voegde eraan toe dat er "geen bedoeling, geen religie was, het was echt maar een spel". Ze uitte ook haar verontwaardiging over de stigmatisering van de kinderen, die zij als "schadelijk voor iedereen" beschouwt. Volgens haar heeft de lerares het spel onderbroken en aan de leerlingen uitgelegd wat ze wel en niet mogen doen.

Lees ook: Nadir overlijdt tijdens eindexamen in Frankrijk, vader dient klacht in

Deze controverse heeft geleid tot de annulering van het eindejaarsfeest op de school. De grootmoeder vertelde ook dat "sommige ouders, wiens kinderen deel uitmaakten van de groep en moslim zijn, bang zijn voor de gevolgen". De oude vrouw hekelde de ophef rond deze zaak en stelde dat "alles wordt overdreven, alles neemt ongelooflijke proporties aan en dat schaadt de solidariteit".

Lees ook: Marokkaanse bakker gedwongen om winkel te sluiten door racisme in Frankrijk

Het incident werd door de minister van Onderwijs, Pap Ndiaye, "onaanvaardbaar" genoemd. Hij beloofde alle nodige maatregelen te nemen om het secularisme op scholen te handhaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team