Zoeken

Nadir overlijdt tijdens eindexamen in Frankrijk, vader dient klacht in

30 maart 2023 - 23:00 - Wereld

©

De vader van Nadir, een 19-jarige student aan de middelbare school Gaston Berger in Lille die overleed nadat hij in elkaar zakte tijdens een gespecialiseerd examen voor het baccalaureaat, heeft besloten een klacht in te dienen wegens "het niet verlenen van bijstand aan een persoon in gevaar".

"Voor de nagedachtenis van mijn zoon moet ik iets doen. Daarom hebben we besloten om bij onze terugkeer naar Frankrijk in de komende dagen, een klacht in te dienen voor het niet bijstaan van een persoon in gevaar", vertelde Tidjani Bekkadour-Benatia maandag aan TF1.

Lees ook: Vader Mbark overlijdt paar dagen na zijn zoon, voetballer Omar Achadoud

Op dinsdag 21 maart viel de 19-jarige Nadir flauw tijdens een gespecialiseerd examen voor het baccalaureaat, in aanwezigheid van acht begeleiders en een 80-tal studenten. Hij werd opgenomen in het Universitair Ziekenhuis van Lille en overleed enkele uren later. "Toen we hoorden van Nadirs dood, waren we geschokt. Getuigen vertelden ons in de loop der dagen wat er was gebeurd. Het was een extra schok", aldus de vader van de overleden student.

Een aantal studenten vertelden hem dat Nadir bijna 20 minuten alleen op de grond werd achtergelaten, bewusteloos, "dat hen was gevraagd door te gaan met de economietoets, bijna alsof er niets was gebeurd." "Dit gedrag is onwaardig, het is schandalig", aldus Tidjani, die eraan herinnerde dat zijn zoon een bekende hartziekte had. Ze zijn in 2007 zelfs naar Frankrijk gekomen om hem te laten opereren.

Lees ook: Ahmed (11) overlijdt tijdens karatetoernooi in België

"Wanneer je een kind hebt met ernstige gezondheidsproblemen, vul je aan het begin van het jaar papieren in, de hele school weet ervan. Niemand kan zeggen dat ze niet op de hoogte waren van de ziekte van Nadir. Er had een dokter op school aanwezig moeten zijn om zo snel mogelijk in te grijpen bij mijn kind. Hij werd lange tijd alleen gelaten en werd uiteindelijk door een leerling in een later stadium in veiligheid gebracht, in afwachting van de hulpdiensten die pas veel later arriveerden. Wie vindt dit normaal?", vraagt de rouwende vader.

Bladna.nl