Zoeken

Laatste eerbetoon aan door politieagent doodgeschoten Nahel

2 juli 2023 - 12:00 - Wereld

©

Tientallen mensen kwamen zaterdag bijeen in het uitvaartcentrum om een laatste eerbetoon te brengen aan Nahel, die dinsdag door een politieagent in het Franse Nanterre werd doodgeschoten. De jongeman is begraven op de begraafplaats Mont-Valérien in Suresnes.

Honderden mensen, voornamelijk jongeren, begeleidden het stoffelijk overschot van Nahel naar de begraafplaats, na de herdenkingsdienst waarop enkel Nahel’s moeder, grootmoeder, buren en bewoners van de Pablo-Picasso wijk aanwezig waren, aldus Le Parisien.

Lees ook: Amine Leknoun: politiekogels werden hem fataal

Er werden ook gebeden gehouden in de Ibn Badis moskee in Nanterre, voorafgaand aan de begrafenis op de Mont Valérien begraafplaats. "Ik ben hier om de moeder te steunen, zij heeft zich opgeofferd voor haar zoon. Hij was haar baby. Ze is vandaag omringd, maar wat met morgen?", zei een zestiger, inwoonster van Nanterre, na de herdenkingsdienst, vragend om "gerechtigheid voor de dood van Nahel", die zij als "een martelaar" beschouwt.

"Toen ik de video zag, raakte het me diep. We vragen ons af waarom, maar we krijgen geen antwoord", reageert Foued, een 44-jarige boekhouder uit Trappes, vader van twee kinderen van 19 en 17 jaar oud. De veertiger beschrijft de sfeer tijdens de herdenkingsdienst als "heel waardig, met veel stilte, respect en blikken".

Lees ook: "Vuile Marokkanen": Belgische politieagenten beschuldigd van racisme

Nahel ging niet meer naar school en was fan van rap en motorrijden. Hij werkte als bezorger. Een golf van geweld en spanningen overspoelde heel Frankrijk nadat de tiener van Marokkaanse en Algerijnse afkomst door een politieagent werd doodgeschoten tijdens een verkeerscontrole. De 38-jarige agent is aangeklaagd voor moord en werd donderdag in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team