Zoeken

Coldcase-onderzoeken naar Amersfoortse moorden op Samir Jabli en Mohammed Alarasi heropend

22 november 2023 - 20:00 - Wereld

©

De coldcase-onderzoeken naar de liquidaties van Samir Jabli (38) en Mohammed Alarasi (22) in Amersfoort in 2014 zijn heropend, mede dankzij nieuwe informatie verkregen uit versleutelde berichten.

Uit deze informatie blijkt dat beide mannen voorafgaand aan hun moord gevolgd werden door personen die mogelijk betrokken zijn bij het uitvoeren van liquidaties.

Lees ook: Per ongeluk geliquideerde Mohammed Alarasi werd erin geluisd

Alarasi werd in januari 2014 doodgeschoten op de parkeerplaats van een Amersfoortse sportschool. Het vermoeden bestond dat het eigenlijk om een vergismoord ging en dat het werkelijke doelwit Samir Jabli was. Jabli werd uiteindelijk in december van hetzelfde jaar geliquideerd voor het huis van zijn ouders. Voorafgaand aan zijn moord had Jabli al meerdere keren aangegeven voor zijn leven te vrezen.

De zaak leek aanvankelijk gelinkt te zijn aan de criminele bende van Taghi, maar deze verdenkingen zijn later van tafel geveegd wegens gebrek aan bewijs. Kroongetuige Nabil B. had in 2019 verklaard dat Taghi achter de liquidaties zou zitten, maar dit kon niet worden aangetoond.

Lees ook: Marokkaan ’per ongeluk’ geliquideerd in Nederland

Recent is er echter nieuwe informatie naar voren gekomen uit versleutelde berichten van criminelen, wat heeft geleid tot de heropening van de zaken. De politie sluit verbanden met andere liquidaties uit dezelfde periode niet uit. Het Openbaar Ministerie heeft besloten het tipgeld te verhogen naar €60.000, met €30.000 voor elke zaak, in de hoop op een doorbraak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team